Arbeitsplatzbrille: Schone deine Augen mit der passenden PC-Brille

BESCHERM JE OGEN OP HET WERK MET EEN SPECIALE COMPUTERBRIL

afspraak maken

Een kantoorbril, ook wel beeldscherm- of computerbril, is speciaal ontworpen voor gebruik op de werkplek. Hij is bedoeld voor mensen die langdurig naar een scherm moeten kijken, bijvoorbeeld omdat ze met een computer, tablet of smartphone werken. Een computerbril zorgt ervoor dat je ogen ontzien worden, en kan spanningen in nek en schouders helpen voorkomen.

Wat is een kantoor- of computerbril?

WAT IS EEN KANTOOR- PF COMPUTERBRIL?

Een computerbril is speciaal ontwikkeld voor gebruik op de werkplek. Hij is normaliter bedoeld voor mensen die al tekenen van ouderdomsverziendheid (presbyopie) vertonen en veel tijd achter de computer of andere digitale apparaten doorbrengen, waarvoor een scherp en nauwkeurig zicht noodzakelijk is. Een beeldschermbril verschilt van een normale multifocale bril of leesbril, omdat hij geoptimaliseerd is voor dichtbij of middellange afstand en door het speciale ontwerp van de glazen.

De glazen van een kantoorbril zijn zó geslepen dat ze scherp zicht van dichtbij en op middellange afstand mogelijk maken. Dit betekent dat je het scherm en andere werkmaterialen zonder enige moeite duidelijk en scherp kunt zien. De brillen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en voor verschillende visuele eisen. Bovendien kun je je computerbril laten voorzien van een blauwlichtfilter. Die beschermt je ogen tegen het schadelijke blauwe licht van digitale schermen. Bij eyes + more is de afwerking met een blauwlichtfilter al in de prijs inbegrepen.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN KANTOORBRIL?

Die spezielle Brille für die Arbeit am Bildschirm bringt Deze bril – speciaal ontworpen voor het werken met beeldschermen – heeft verschillende eigenschappen die je gezondheid en ogen ten goede komen:

1.    Je ogen worden ontzien: Kantoorbrillen zijn speciaal ontworpen voor mensen die met beeldschermen werken. Ze zorgen voor een scherp zicht van dichtbij (bijvoorbeeld de afstand tot het toetsenbord of documenten die je wilt lezen) en een optimaal zicht op middellange afstand (bijvoorbeeld de afstand tot het beeldscherm). Dankzij het speciale ontwerp van de glazen en de geoptimaliseerde gezichtsscherpte kunnen je ogen meer ontspannen werken en raken ze minder snel vermoeid.

2.    Een betere lichaamshouding: Een computerbril kan spanningen in nek en schouders helpen voorkomen. Het optimale zicht verbetert je lichaamshouding en bevordert een ergonomische werkhouding.

3.    Een hogere productiviteit: een computerbril kan de werkprestaties verbeteren door vermoeidheid van de ogen te verminderen en beeldschermwerk comfortabeler en meer ontspannen te maken.

De computerbril verschilt van een multifocale bril wat betreft de afstanden. 

Dankzij de 3 zicht bereiken(veraf, middellange afstand en dichtbij) is een multifocale bril perfect geschikt voor dagelijks gebruik en worden ze ook wel de 'sportschoenen voor het oog' genoemd. De computerbril daarentegen is ontworpen voor de speciale visuele eisen op de werkplek en heeft 2 zicht bereiken (middellange afstand en dichtbij). Daardoor zijn de zicht bereiken van multifocale kantoorbrillen groter dan die van de klassieke multifocale bril, omdat slechts 2 zicht bereiken in het brillenglas hoeven worden ondergebracht. 

Een ander verschil is scherp zicht in de verte: waar dit met klassieke multifocale bril zonder problemen mogelijk is, is een computerbril niet ontworpen voor een scherp zicht in de verte, zoals het ontbreken van dit brekingsbereik in het brillenglas al doet vermoeden. Een computerbril is daarom niet geschikt als bril voor dagelijks gebruik, maar moet worden gezien als een praktische aanvulling op uw multifocale bril. Anders dan klassieke multifocale bril zijn computerbrillen speciaal afgestemd op de behoeften van mensen die met computerschermen of materialen op korte en middellange afstand werken. Deze brillen bieden scherp zicht dichtbij, dus voor documenten of het toetsenbord, en optimaal zicht op middellange afstand, waar zich gewoonlijk het computerscherm bevindt. Daarom is een computerbril niet alleen geschikt voor mensen die voornamelijk achter een pc werken, maar ook voor andere beroepsgroepen, zoals kappers. 

Hoeveel betaal je voor een goede beeldschermbril en wie draagt de kosten?

HOEVEEL BETAAL JE VOOR EEN GOEDE BEELDSCHERMBRIL EN WIE DRAAGT DE KOSTEN?

Een goede computerbril kost al snel enkele honderden euro's, afhankelijk van het materiaal en de kwaliteit. Bij eyes + more kun je een computerbril op de kop tikken voor een voordelige vaste prijs ( € 279) én gratis laten voorzien van een blauwlichtfilter.