Arbeitsplatzbrille: Schone deine Augen mit der passenden PC-Brille

BESCHERM JE OGEN OP HET WERK MET EEN SPECIALE COMPUTERBRIL

afspraak maken

Een kantoorbril, ook wel beeldscherm- of computerbril, is speciaal ontworpen voor gebruik op de werkplek. Hij is bedoeld voor mensen die langdurig naar een scherm moeten kijken, bijvoorbeeld omdat ze met een computer, tablet of smartphone werken. Een computerbril zorgt ervoor dat je ogen ontzien worden, en kan spanningen in nek en schouders helpen voorkomen.

Wat is een kantoor- of computerbril?

WAT IS EEN KANTOOR- PF COMPUTERBRIL?

Een computerbril is speciaal ontwikkeld voor gebruik op de werkplek. Hij is normaliter bedoeld voor mensen die al tekenen van ouderdomsverziendheid (presbyopie) vertonen en veel tijd achter de computer of andere digitale apparaten doorbrengen, waarvoor een scherp en nauwkeurig zicht noodzakelijk is. Een beeldschermbril verschilt van een normale multifocale bril of leesbril, omdat hij geoptimaliseerd is voor dichtbij of middellange afstand en door het speciale ontwerp van de glazen.

De glazen van een kantoorbril zijn zó geslepen dat ze scherp zicht van dichtbij en op middellange afstand mogelijk maken. Dit betekent dat je het scherm en andere werkmaterialen zonder enige moeite duidelijk en scherp kunt zien. De brillen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en voor verschillende visuele eisen. Bovendien kun je je computerbril laten voorzien van een blauwlichtfilter. Die beschermt je ogen tegen het schadelijke blauwe licht van digitale schermen. Bij eyes + more is de afwerking met een blauwlichtfilter al in de prijs inbegrepen.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN KANTOORBRIL?

Die spezielle Brille für die Arbeit am Bildschirm bringt Deze bril – speciaal ontworpen voor het werken met beeldschermen – heeft verschillende eigenschappen die je gezondheid en ogen ten goede komen:

1.    Je ogen worden ontzien: Kantoorbrillen zijn speciaal ontworpen voor mensen die met beeldschermen werken. Ze zorgen voor een scherp zicht van dichtbij (bijvoorbeeld de afstand tot het toetsenbord of documenten die je wilt lezen) en een optimaal zicht op middellange afstand (bijvoorbeeld de afstand tot het beeldscherm). Dankzij het speciale ontwerp van de glazen en de geoptimaliseerde gezichtsscherpte kunnen je ogen meer ontspannen werken en raken ze minder snel vermoeid.

2.    Een betere lichaamshouding: Een computerbril kan spanningen in nek en schouders helpen voorkomen. Het optimale zicht verbetert je lichaamshouding en bevordert een ergonomische werkhouding.

3.    Een hogere productiviteit: een computerbril kan de werkprestaties verbeteren door vermoeidheid van de ogen te verminderen en beeldschermwerk comfortabeler en meer ontspannen te maken.

Wat is het verschil tussen een computerbril en een multifocale bril?

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN COMPUTERNBRIL EN EEN MULTIFOCALE BRIL?

Dankzij de 3 zichtbereiken (veraf, middellange afstand en dichtbij) zijn multifocale brillen perfect geschikt om de hele dag te dragen, en worden ze ook wel de 'sportschoenen voor het oog' genoemd. Een beeldschermbril daarentegen is speciaal ontworpen om in te spelen op de visuele eisen op de werkplek, en heeft 2 zichtbereiken (middellange afstand en dichtbij).

De zichtbereiken van multifocale kantoorbrillen zijn dus groter dan die van de klassieke multifocale bril: er worden immers slechts 2 zichtbereiken in de glazen verwerkt. Een ander verschil is scherp zicht in de verte. Met klassieke multifocale brillen is dit zonder problemen mogelijk. Een computerbril is echter niet ontworpen om scherp te zien van veraf. Dit zichtbereik wordt dan ook niet verwerkt in de brillenglazen. Een beeldschermbril is daarom niet geschikt om de hele dag te dragen, maar moet beschouwd worden als een praktische aanvulling op een multifocale bril. In tegenstelling tot klassieke multifocale brillen zijn computerbrillen speciaal afgestemd op de behoeften van mensen die met beeldschermen werken, en op korte en middellange afstand glashelder moeten kunnen zien. Ze zorgen voor een scherp zicht van dichtbij (bijvoorbeeld op leesafstand of de afstand tot het toetsenbord) en een optimaal zicht op middellange afstand (bijvoorbeeld de afstand tot het computerscherm). Daarom is een computerbril niet alleen geschikt voor mensen die voornamelijk achter een pc werken, maar ook voor andere beroepsgroepen, zoals kappers.

Hoeveel betaal je voor een goede beeldschermbril en wie draagt de kosten?

HOEVEEL BETAAL JE VOOR EEN GOEDE BEELDSCHERMBRIL EN WIE DRAAGT DE KOSTEN?

Een goede computerbril kost al snel enkele honderden euro's, afhankelijk van het materiaal en de kwaliteit. Bij eyes + more kun je een computerbril op de kop tikken voor een voordelige vaste prijs ( € 279) én gratis laten voorzien van een blauwlichtfilter.