Banner Image

MEEKLEURENDE BRILLENGLAZEN

Eén bril voor alle lichtomstandigheden. Meekleurende bril vanaf € 129

afspraak maken


Meekleurende – of fotochromische – glazen zijn een fascinerende innovatie in de wereld van brillen. Een slimme oplossing die ervoor zorgt dat je ogen zich snel aanpassen aan veranderende lichtomstandigheden. In het zonlicht en bij contact met uv-straling worden de glazen automatisch donker en verandert je bril vanzelf in een zonnebril. Op een plek uit het zonlicht en zonder uv-straling zijn de glazen binnen enkele minuten opnieuw volledig helder.

Kom hier te weten hoe meekleurende brillenglazen werken, of ze verkrijgbaar zijn op sterkte, wat de voor- en nadelen zijn, en waarop je moet letten als je een fotochromische bril draagt.

Hoe zit het met een leesbril van de drogist?

HOE WERKEN MEEKLEURENDE BRILLENGLAZEN?

Een meekleurende – of fotochromische – bril is uitgerust met glazen die zich automatisch aanpassen aan de lichtomstandigheden. Dat betekent dat de glazen binnen helder zijn, maar buiten of bij intens zonlicht donkerder worden om je ogen te beschermen tegen verblinding en uv-straling. Dat gebeurt supersnel, binnen amper enkele seconden. Een meekleurende bril kun je daardoor de hele dag dragen. Zo hoef je niet meer voortdurend van bril te wisselen. Handig!

Maar hoe werkt een meekleurende bril dan precies? In de glazen zitten speciale fotochromische moleculen, die reageren op uv-licht. Contact met uv-licht activeert die moleculen, waardoor de glazen donker worden. Op een plek zonder uv-licht worden de glazen opnieuw helder.

ZIJN ER MEEKLEURENDE BRILLENGLAZEN OP STERKTE VERKRIJGBAAR?

Ja, je vindt bij ons ook meekleurende brillen op sterkte. Een goede keuze wanneer je al een bril op sterkte draagt, en op zonnige dagen niet wilt wisselen tussen je bril en een zonnebril op sterkte.

Bij eyes + more shop je enkelvoudige en multifocale brillen op maat met meekleurende glazen. Belangrijk: heb je een bril met een grote correctie of hoge sterkte nodig? Vraag dan aan een van onze deskundige medewerkers of de meekleurende glazen ook met jouw sterkte te verkrijgen zijn. Want meekleurende glazen zijn bij ons verkrijgbaar met een brekingsindex van maximaal 1,6. De brekingsindex bij brillenglazen met een hogere sterkte die niet meekleuren, is echter vaak ietwat hoger (zodat de glazen dunner zijn).

IS EEN MEEKLEURENDE BRIL NUTTIG?

Het nut van meekleurende brillenglazen hangt af van je persoonlijke behoeften en levensstijl. Voor veel mensen zijn ze een superpraktische oplossing. Meekleurende glazen zijn bijvoorbeeld geweldig nuttig in de volgende situaties:

Veranderende lichtomstandigheden: Een meekleurende bril past zich automatisch aan veranderende lichtomstandigheden aan. Ideaal voor activiteiten in de openlucht, zoals fietsen en wandelen. Ultiem comfort, de hele dag lang: Je hoeft niet te wisselen van bril als je van binnenruimtes naar buiten gaat en omgekeerd. Meekleurende glazen garanderen overal een haarscherp zicht. Bescherming voor je ogen: De glazen worden donker bij contact met zonlicht. Zo zijn je ogen maximaal beschermd tegen schadelijke uv-straling en verblinding.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN MEEKLEURENDE BRILLENGLAZEN?

Een meekleurende bril biedt een heleboel voordelen en is dus een slimme keuze:

Comfort: Je hoeft geen afzonderlijke zonnebril mee te nemen of voortdurend te wisselen van bril. Meekleurende glazen passen zich automatisch aan verschillende lichtomstandigheden aan. Bescherming voor je ogen: Meekleurende brillenglazen houden uv-licht tegen en verminderen verblinding. Ze beschermen je ogen tegen schadelijke straling en gaan oogvermoeidheid tegen. Veelzijdig: Een meekleurende bril is heel erg geschikt voor tal van activiteiten en omstandigheden, zowel binnen als buiten.

WAT ZIJN DE NADELEN VAN MEEKLEURENDE BRILLENGLAZEN?

Hoewel meekleurende brillen heel wat voordelen bieden, zijn er ook enkele nadelen waarmee je het best rekening houdt. Hoe goed meekleurende glazen werken, hangt af van de temperatuur. Hoe kouder de omgeving (bv. in de winter), hoe sneller de glazen donker worden en hoe sterker ze meekleuren (tot de donkerste tint). Bij hoge temperaturen (bv. in de zomer) krijg je precies het tegenovergestelde effect. De glazen kleuren ietwat trager mee en doorgaans niet tot de donkerste tint.

Soms is een zonnebril dan ook de beste keuze. Bij (zeer) sterke lichtinval of lichtweerkaatsing (stralende zon, besneeuwde bergtop) beschermt een gewone zonnebril zonder meekleurende glazen je ogen bijvoorbeeld beter en betrouwbaarder. Ook tijdens het autorijden draag je op zonnige dagen het best een zonnebril in plaats van een bril met meekleurende glazen. Omdat de voorruit uv-licht tegenhoudt, verkleuren de fotochromische glazen niet en beschermen ze je ogen dus niet tegen verblinding door de zon.

MEEKLEURENDE BRILLEN BIJ EYES + MORE

Bij eyes + more scoor je brillen met meekleurende glazen in bruin en grijs. Onze brillenglazen blinken uit door de supersnelle reactietijd en garanderen een lichtabsorptie tot 75 %.

De prijs van een meekleurende bril hangt af van verschillende factoren. Bij eyes + more gaan we voor een transparant prijsconcept en koop je een bril voor een all-inprijs. Dat betekent dat extra’s, zoals meekleurende glazen, al bij de prijs inbegrepen zijn. Een enkelvoudige bril met meekleurende glazen tik je op de kop vanaf € 129, een multifocaal exemplaar is al van jou vanaf € 279.

ALLE VOORDELEN VAN EEN EYES + MORE BRIL OP EEN RIJ:

Onklopbare prijs: een bril met meekleurende glazen vanaf € 129

All-in prijs: premiumglazen met superontspiegeling  

Allerhoogste kwaliteit: we gebruiken alleen hoogwaardige materialen 

Subliem draag- en kijkcomfort: je nieuwe bril zit als gegoten

Tevredenheidsgarantie: uiteindelijk toch niet helemaal overtuigd van je aankoop? Je kunt negentig dagen lang gebruikmaken van onze geldteruggarantie.